Teràpia gestalt

És una teràpia psicològica que ajuda a resoldre qualsevol situació conflictiva en la vida. Proporciona més salut física, emocional i mental, i ajuda a aconseguir un millor coneixement de si mateix i a responsabilitzar-se dels pensaments, sentiments i accions propis, sense donar la culpa als altres o a l’entorn. Mitjançant el procés de teràpia, es desenvolupa la capacitat de generar nous recursos i habilitats en les relacions, de manera que s’incrementa la capacitat d’estimar-se a un mateix i, per tant, d’estimar els altres.

Per tant, no sols és un abordatge terapèutic eficaç, sinó una filosofia de vida.

Amb la teràpia gestalt podem aconseguir:

  • Ser més conscientes del que sentim, pensem i fem, de manera que ens porti a un major autoconeixement.
  • Creixement intern, ja que es produeixen canvis en la meva manera de ser que em farà ser una millor persona, amb mi mateix i amb els altres
  • Més valoració del meu propi ésser, que em portarà a respectar-me, estimar-me i cuidar-me en tots els aspectes. Tots ens mereixem ser estimats pel que som i per com som, no pel que aconseguim en la vida.
  • Viure en l’aquí i ara, i no viure recordant el passat dolorós, que ara segueix fent-me mal, ni tampoc vivint en el futur, sinó gaudint plenament el moment present, que és l’única cosa real que tinc.
  • Responsabilitat, per respondre davant les situacions de la vida sentint el poder que tinc per prendre les decisions més adequades. Això també significa fer-me responsable del que dic, faig, sento i penso.
  • Ser més assertiu i efectiu davant qualsevol situació problemàtica.
  • Integració personal: del cos (les sensacions que tinc), de la ment (el que penso) i de les emocions (el que sento). La salut en sentit ampli s’aconsegueix amb la integració i l’acceptació de tot l’ésser complet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s