Els tallers 2012-2013

Durant el 2013, vam impartir la formació als municipis següents: Martorell, Viladecans, Les Masies de Voltregà, Gurb, Terrassa, els Prats de Rei, Barberà del Vallès, Caldes de Montbui, Sant Feliu Sasserra, Canet de Mar i Vic.

Al 2014, la vam continuar a Argentona, Canovelles, Castellar del Vallès, Masquefa, Molins de Rei, Parets del Vallès, Santa Susanna i Vilanova i la Geltrú.

La primera impressió és de sorpresa, ja que, encara que el taller s’anuncia que és vivencial i experiencial, se sorprenen de com està enfocat: no és una xerrada sobre com educar els fills, amb consells i estratègies, com a subjectes passius, sinó que la finalitat és fer una mirada interior, perquè es comencin a conèixer una mica i prenguin consciència de les seves potencialitats.

Es troben amb la pilota  a la seva teulada, ja que la filosofia del taller és “coneix-te a tu mateix i coneixeràs el teu fill o filla”. Es converteixen en subjectes actius: els pares i les mares són la clau per a una bona comunicació; ja no cal canviar les conductes dels fills; primer cal mirar-nos i veure què els estem transmeten. Després sols cal mirar-los i entendre què ens demanen amb la seva actitud…

Alguns testimonis dels assistents als tallers:

«Ha estat un taller necessari i profitós. Caldria ampliar hores»
«M’agradaria seguir amb aquest taller. Se m’ha fet curt»
«Un curs molt emotiu i recomanable»
«Molt sorpresa en positiu pel desenvolupament del curs. El recomano»
«Gracias por vuestro trabajo excelente»
«Que hagan más cosas como estas. Gracias»
«M’heu ajudat a veure el meu fill d’una altra manera»
«Me’n vaig oberta i esperançada»

Galeria de fotos

Formació pares i mares

Formació per a pares i mares

Formació vivencial per a pares i mares des de la gestalt i el coaching

Formació per a pares i mares

 

Fem un petit resum de les experiències.

Martorell. Els dies 14 i 21 hem impartit la formació a Martorell. L’èxit ha estat rotund, ja que tot i haver-hi un nombre màxim de persones fixat, ja que aquesta formaciò és vivencial, hi va haver 44 inscripcions, i vam optar per no limitar-ho.

Possiblement l’entrevista que ens van fer a Ràdio Martorell, al matí del dia 14 va contribuir a aquesta massiva assistència.

Com passa en tots els tallers, els pares i mares van mostrar interès a continuar treballant en la línia de la formació d’autoconeixement i presa de consciència. Ens vam mostrar obertes a programar el curs complet de 28 hores si hi ha un nombre d’assistents suficient per fer un bon treball en grup.

Viladecans. Els dimarts 21 i 29 de gener hem dut a  terme la formació a aquest municipi. L’Ajuntament n’ha fet difusió mitjançant el seu web (Formació “Hi ha pares i mares perfectes?” a Viladecans), i el primer dia la televisió local de Viladecans ens va fer un petit reportatge… per sorpresa:

Les Masies de Voltregà. Van fer la formació el 28 de gener i 2 de febrer, a l’Escola Despujol, un grup petit de 10 persones, molt participatiu quant a les qüestions personals que van compartir amb les persones assistents, i amb ganes d’aprendre. Hi va participar també, com a mare, la tècnica d’educació, Montse Puigví.

Alguns comentaris de les enquestes:
“M’heu obert els ulls en altres aspectes del ser mare”
“Molt pràctic. Gràcies!”

Gurb. Els dimarts 5 i 12 de febrer van dur a terme la formació a Les Escoles de Gurb, organitzada per la representant de l’AMPA, Glòria Casellas. Amb una assistència d’unes 12 persones, les dinàmiques preparades del temari es van poder desplegar de manera àgil i aprofundida.

Us facilitem l’enllaç de difusió que en va fer l’Ajuntament: http://agora.xtec.cat/ceiplesescolesdegurb/intranet/index.php?module=news&func=display&sid=204

Alguns comentaris de les enquestes:
“S’hauria de fer més formació d’aquest tema”
“Massa curt. M’hagués agradat fer-ne més hores”

Terrassa. En aquestes dues sessions de la formació, els dies 19 i 26 de febrer, a la Biblioteca de Terrassa, l’aforament es va desbordar. Hi van assistir prop de 40 persones i, encara que va caldre ajustar el temari (pensat per a 25 assistents), es va evidenciar la força del grup, més ric en vivències i participació.

La tècnica del Patronat Municipal d’Educació de Terrassa, Elena Dinarès, en va fer difusió entre els AMPA de Terrassa, mitjançant aquest cartell:
http://www2.terrassa.cat/educacio/anuncis/Xerrada_19-26_Febrer_2013_activitats_Pares_i_Mares.pdf

Alguns comentaris de les enquestes:
“Ser pares es muy complicado. Tendrían que haber más cursos como este. Felicidades”
“Formación muy constructiva, se ha quedado corta”
“Gracias por todo”
“Ha estat una formació excel·lent. Molt adequada per als pares i mares per millorar la nostra relació amb els fills”
“He aprendido a conocer a mis hijos”
“!Felicidades! Útil, hemos tenido muy buenas sensaciones y nos llevamos pautas para mejorar”

Els Prats de Rei. Aquest petit municipi també ens van demanar fer la formació el dissabte 6 (afegirem, un gelat matí d’abril), i la persona organitzadora, Àngels Roser, de l’AMPA, va tenir el bon encert de fer-ne difusió entre els pobles del voltant.

Hem pogut comprovar que fer el taller en un sol dia comporta per a les persones assistents poder aprofundir molt més en l’autoconeixement, ja que facilita una connexió més intensa i sense interrupcions amb les emocions i les creences i valors propis.

Valorem molt positivament l’assistència en municipis petits, on tothom es coneix i sovint no és fàcil obrir-se als veïns, en qüestions tan personals com les relacions familiars.

Alguns comentaris de les enquestes:
“M’hagués agradat que durés més”
“Hem participat molt i sobretot cadascú ha interioritzat amb si mateix”
“Celebro el bon aprofitament que n’hem tret entre tots els participants”

Barberà del Vallès. Formació impartida a l’IES Les Planes, els dies 9 i 16 d’abril, amb una assistència de 19 persones, la majoria mares. Hi van assistir també la tècnica organitzadora de les activitats i formació per a pares i mares, Iolanda Varona, que es va implicar en les dues sessions com una mare més, i el director de l’Institut, molt interessat tant en l’educació emocional dels seus alumnes com en les activitats adreçades a pares i mares.

Al començament del segon dia hi van assistir la regidora de l’Ajuntament i una altra tècnica, que van comentar la tasca que dua a terme el consitori amb vista a la formació de les famílies.

Alguns comentaris de les enquestes:
“Ha estat molt interessant i ens agradaria aprofundir més”
“M’he quedat amb ganes de més”
“M’ha agradat moltíssim i ho posaré en pràctica”

Caldes de Montbui. En aquest municipi, el taller es va impartir en un sol dia, dissabte 13, de 10 a 14 h, a l’Espai Can Rius, un antic balneari reconvertit en centre cultural, al centre de Caldes. Es va tractar d’un grup reduït, i vam poder endinsar-nos ens els casos particulars de relacions que les mares assistents van voler compartir. Per tant, vam poder intervenir d’una manera més personalitzada.

Alguns comentaris de les enquestes:
“S’ha fet massa curta”
“Molt útil i motivadora”

Sant Feliu Sasserra. Atesa la dificultat de tenir el quòrum suficient per impartir la formació (7-8 persones), es va decidir, juntament amb la tècnica Marta Boixaderas i les mares assistents, de fer-ne una única sessió, dilluns 15 d’abril, a l’Escola Els Roures.

Vam adaptar les dinàmiques i vam donar peu a tractar els casos particulars de dificultats o i dubtes en l’educació dels fills i filles. Volem agrair per tant la seva implicació.

Alguns comentaris de les enquestes:
“Llàstima que no hi hagi més assistència. Molt interessant i útil per educar els fills”
“He connectat amb la meva nena interior. Ara veig la meva filla d’una altra manera”

Canet de Mar. Els dies 13 i 14 de maig, de 18 a 20 h, vam impartir la foramció a l’Institut Lluís Domènech i Montaner. Va ser un grup molt participatiu i exigent, per això ha estat molt ric. Els participants es van implicar i van estar receptius. Cal destacar que hi va assitir un nombre significatiu de pares, quan el més habitual és que siguin majoritàriament mares.

Alguns comentaris de les enquestes:
“M’hagués agradat que durés algun dia més”
“Un curs molt interessant, pràctic i útil. Felicitats!”

Vic. Ha estat l’última població on hem impartit el taller. Participants particulars, ja que estava adreçat a pares i mares de les escoles bressol del municipi. El vam impartir els dies 27 de maig i 3 de juny, en un entorn privilegiat, l’escola bressol Horta Vermella, amb una arquitectura molt innovadora i acollidora alhora. El fet de ser pares i mares de nens tan petits afavoreix, justament, que puguin aplicar el que han après justament quan comencen l’aventura de ser pares. Segur que els repercutirà amb una millor relació, des del principi, amb els seus fills i filles!

Alguns comentaris de les enquestes:
“Molt enriquidor i amb ganes de posar-ho en pràctica”
“Molt agraïda!”

Galeria de fotos

Formació impartida per Pura Serena i Bea Casanovas

Terrassa

Formació impartida per Pura Serena i Bea Casanovas

Terrassa

Formació impartida per Pura Serena i Bea Casanovas

Espai Can Rius. Caldes de Montbui

Formació impartida per Pura Serena i Bea Casanovas

Barberà del Vallès

Formació impartida per Pura Serena i Bea Casanovas

Barberà del Vallès

Formació impartida per Pura Serena i Bea Casanovas

Barberà del Vallès

Deixa un comentari