PNL

La PNL és l’estudi dels nostres patrons mentals. Ens permet conèixer els processos mentals que usem per codificar informació, i per tant la nostra manera de pensar i d’actuar.

Els nostres pensaments estan conformats de paraules, que creen patrons mentals. Quan repetim sovint certes paraules, aquest missatge es va convertint en un patró. Aquests patrons, ja instal·lats des de la infància i al llarg de la vida, produeixen emocions que dirigeixen les nostres conductes i reaccions.

La PNL ens fa més conscients del llenguatge que utilitzem, ja que aquest afecta la bioquímica del nostre cos. No és el mateix dir-nos “què maco que sóc” (que ens fa sentir bé) que dir “què ximple que sóc” (que ens fa sentir malament). I quan algú ens diu qualsevol cosa bona o dolenta, tenim una reacció bioquímica que ens afecta. De manera que les paraules, a més de crear un patró, causen una reacció emocional.

La PNL ajuda a ser més conscient de quins són els nostres patrons i a alliberar-nos dels que ja no ens són útils per assolir un canvi. Proposa conèixer-nos i optimitzar les nostres capacitats, tenir un millor control de les emocions, canviar conductes, tenir un pensament més positiu i molts altres beneficis, com ara millorar les relacions familiars.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s